Μια προσπαθεια να μοιραστω τις σκεψεις μου για το προβληματικο αστικο περιβαλλον που υποφερουμε στην Αθηνα και την Ελλαδα ενταγμενο στην γενικοτερη πολιτικη κατασταση. Με παραγωγικο ομως τροπο και προτασεις/παρεμβασεις.. Καλη αναγνωση..

Τρίτη, Απριλίου 22, 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ..!!

Με την αφορμή του ατυχήματος Γ. Παπανδέου με το ποδήλατο νομίζω ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να «σηκωθεί» το θέμα του ποδηλάτου σαν μέσο μεταφοράς αναψυχής και άσκησης για τις πλατιές κοινωνικές μάζες με προφανή οφέλη για την κοινωνία την οικονομία και το περιβάλλον.

Ειδικότερα στις πόλεις να υπάρξει πρωτοβουλία/ πίεση για την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Ειδικά η Αθήνα έχει μείνει πίσω από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενώ ταυτόχρονα ο δήμαρχος αρνείται να συζητήσει για δίκτυο ποδηλατοδρόμων αν και υπάρχει ομόφωνο σχετικό κοινωνικό αίτημα.

Μ.

3 Comments:

Blogger τον Παταρουλη said...

Καλησπερα απο την Θεσσαλονικη,

με χαρα προσέθεσα το blog σας στους ellhnares.blogspot.com. Οσοι περισσοτεροι γινουμε, τοσο καλυτερα. Εαν εχετε υπ οψιν σας και αλλα blogs με αντιστοιχη θεματολογία, παρακαλώ πειτε μου να τα προσθεσω

Φιλικα,

Παταρουλης

5/05/2008 03:31:00 μ.μ.

 
Blogger bobus said...

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να δω την αθήνα γεμάτη ποδηλατόδρομους

ωστόσο αυτό είναι ΟΥΤΟΠΙΚΟ, γιατί:

1. δεν υπάρχουν χώροι, είμαστε απίστευτα στριμωγμένοι με τα ΙΧ, τις μοτό, τα πεζοδρόμια, τα παρκαρισμένα οχήματα, καρέκλες και γλάστρες και δέντρα και στήλες πινακίδων κλπ.

2. η Αθήνα είναι γεμάτη ανηφόρες, πολλές μάλιστα απότομες, αποτελεί αθλητική δοκιμασία η ποδηλασία σε κυψέλη, ζωγράφου, βύρωνα, ιλίσια, λυκαβηττό, πολύγωνο και πολλές άλλες περιοχές, ποιός επαγγελματίας θέλει να φτάνει στη δουλειά του μούσκεμα στον ιδρώτα και κατάκοπος...

2/18/2009 09:40:00 μ.μ.

 
Blogger mvis said...

Αγαπητε BOBUS,
ευχαριστω για το σχολια σου. Ομως:
- χωροι μπορουν να βρεθουν, για παραδειγμα μπορει να κοπει 1/2 λωριδα απο τ ααυτοκινητα σε κυριους οδικους αξονες (οπως εχει γινει σε ολες τι δυτικες πολεις οπου οι δημαρχοι εχουν οραμα, κοτσια και δεν καθοδηγουνται απο εργολαβους. Τρανο παραδειγμα το Παρισι (δες velib..)

2/19/2009 09:40:00 π.μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home