Μια προσπαθεια να μοιραστω τις σκεψεις μου για το προβληματικο αστικο περιβαλλον που υποφερουμε στην Αθηνα και την Ελλαδα ενταγμενο στην γενικοτερη πολιτικη κατασταση. Με παραγωγικο ομως τροπο και προτασεις/παρεμβασεις.. Καλη αναγνωση..

Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2007

παρεμβαση σχετικα με ποδηλατοδρομους στους Δημαρχους Αθηνας και Καλλιθεας.

To παρακατω μηνυμα εχει σταλει στους Δημαρχους Αθηνας και Καλλιθεας
(χωρις φυσικα να υπαρξει καμια αντιδραση ως τωρα..)

-------------------------------
κ. Δημαρχε,

διαβαζουμε στον τυπο εχθες 17/10 (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=4097296):

"Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, ο Νικ. Κακλαμάνης ήταν σαφής. «Στο κέντρο της Αθήνας είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξουμε ποδηλατόδρομους χωρίς να κινδυνεύει η ακεραιότητα του ποδηλάτη», είπε ο δήμαρχος, πράγμα λίγο παράδοξο αφού υποτίθεται πως οι ειδικοί διάδρομοι κατασκευάζονται για την προστασία των εποχούμενων. Ο ίδιος επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι παρουσιάζοντας μια... διασκεδαστική εναλλακτική λύση..."

Ο κ. Δημαρχος θα μπορουσε απλα να δει παραδειγματα τοσων αλλων ευρωπαικων πολεων που εχουν σχηματισει εκτεταμενα δικτυα ποδηλατοδρομων.
Προσφατα το Παρισι, με το εκρηκτικο κυκλοφοριακο του προβλημα, δημιουργησε εκτεταμενο δικτυο ποδηλατοδρομων - εχει μειωσει κατα 20% την ατμοσφαιρικη ρυπανση σε 4 χρονια. Δειτε τα παντα για το συστημα αυτο: http://www.velib.paris.fr/

Αυτο που χρειαζεται ειναι *πολιτικη βουληση και οραμα* για να κανουμε την ζωη μας καλυτερη στην πολη μας - την *χειροτερη* σε ποιοτητα ζωης απο ΟΛΕΣ τις ευρωπαικες πρωτευουσες. Και αυτο το απαιτουμε απο τον Δημαρχο μας.

Σας παρακαλουμε να προχωρησετε το ποδηλατο ΑΜΕΣΑ ειναι απο τις ελαχιστες λυσεις για το αστικο χαος της Αθηνας.

Με τιμη

...

YΓ. Το μηνυμα στελνεται και στις αλλες παραταξεις του Δημ. Συμβουλιου και στο Υπ. Συγκοινωνιων

Ετικέτες , , ,