Μια προσπαθεια να μοιραστω τις σκεψεις μου για το προβληματικο αστικο περιβαλλον που υποφερουμε στην Αθηνα και την Ελλαδα ενταγμενο στην γενικοτερη πολιτικη κατασταση. Με παραγωγικο ομως τροπο και προτασεις/παρεμβασεις.. Καλη αναγνωση..

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2006

Αθήνα & (ποια;) ποιότητα ζωής

Γεια Σας

Ξεκινάω μια προσπάθεια πιο πολύ για να εκτονωθώ και να επικοινωνήσω τις σκέψεις μου για το καθημερινό «δράμα» που ζούμε στην πόλη αυτή (εννοώ την Αθήνα) όσο αφορά

- στο δραματικό αστικό περιβάλλον (ανυπαρκτο πρασινο, ανυπαρξια ελευθερων χωρων)

- στο χαοτικό κυκλοφοριακό πρόβλημα – μαζί με το συνακόλουθο πρόβλημα μόλυνσης

- στην ανυπαρξία υποδομών για πεζούς (ας μη μιλήσουμε για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα) και ποδήλατα

- σε γενικότερους προβληματισμούς και ιδέες για να καταγράψουμε και να βελτιώσουμε την πολύ χαμηλή ποιότητα της ζωής μας στην Αθηνά – αλλά και την Ελλάδα γενικότερα

Θα έλπιζα να παρακινήσω μερικούς/ες από εσάς και μετά από σχετικές ζυμώσεις να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι πιο αποτελεσματικό από το να καταγράφουμε απλώς την δυσαρεσκειά μας.

Γεια χαρά

Μιχάλης

5 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Δυστυχώς τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο αλλά νομίζω πώς σε πρώτη θέση δεν φταίει το κράτος αλλά οι νεοελληναράδες γιατί όταν βλέπεις τα θηριώδη τζιπ που κυκλοφορούνε μόνος εντός Αθήνας και να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια στην Αλεξάνδρας και την Κηφισίας και δε μιλάω στην άκρη στην του πεζοδρομίου αλλα ουσιαστικά στην άλλη άκρη τότε βλέπουμε την παιδία του νέοελληνα. Από την άλλη κάθε κυριακή βλέπω όλο και περισσότερους ποδηλάτες που σιγά σιγα οργανώνονται.

Ορίστε και μερικά links:
http://p2.forumforfree.com/podilatofiloi.html
http://www.cyclist.gr
http://www.cyclingnews.gr
http://www.efipo.gr

Σε μερικά απο αυτά τα sites υπάρχουν οργανωμένες κινήσεις μέσα από τα φορουμ όπως τα Critical Mass Rides. Πρόκειται για συνευρέσης 30-100 ποδηλατών που στην ουσία διεκδικούν τα αυτόνοητα. Πρόκειται για μια βόλτα μέσα στην πόλη όπου οι ποδηλάτες κινούνται στη δεξία λωρίδα κανονικότητα και επειδή συνήθως μαζευόμαστε αρκετοί οι οδηγοί μας προσέχουν. Είναι ένας τρόπος δηλαδή να πούμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ. Critical Mass Ride γίνονται τη πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα με αφετηρία το Σύνταγμα.

2/27/2006 06:18:00 μ.μ.

 
Blogger mvis said...

Ευχαριστω για το πολυ κατατοπιστικο μηνυμα. Θα προσπαθησω να βρεθω σε καποιο απο τα events.

Νομιζω το πιο παραγωγικο ειναι να γινει μια σοβαρη κινηση για διεκδικηση ΠΟΔΗΛΑΤΟΛΩΡΙΔΩΝ, κατι πολυ απλο και συγκεκριμενο και που αν το επιτυχουμε θα καλυτερεψει πολυ τα πραγματα σε αυτην την πολη.

Ειναι και επικαιρο καθως πλησιαζουν οι δημοτικες και οι ενδιαφερομενοι θα κανουν ΅τα παντα΅ για να προσελκυσουν την ψηφο μας...

2/27/2006 08:41:00 μ.μ.

 
Anonymous Ανώνυμος said...

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!Κάποιος πρέπει να τα πεί, επιτέλους!

3/10/2006 10:24:00 π.μ.

 
Anonymous Ανώνυμος said...

Η αρχή είναι το ημισι του παντός! Η Αθηνα είναι μια άχαρη ζούγκλα για όλους τους κατοίκους....αλλοι φεύγουν για να μην την αντιμετωπίζουν και αλλοι -ισως οι πιο θαραλαίοι ή όσοι δεν εχουν την πολυτέλεια- μένουν και πολεμάνε. Εγώ ανηκω στην πρώτη κατηγορια, ως έφηβη και αντιδραστική συνεπώς. Τώρα που ωριμάζω και το βλέπω απο μακρυα είναι ωραίο να βλέπω ότι υπάρχει φως...το φως το δίνετε ολοι εσεις...συνεχίστε την προσπάθεια. Έτσι συμβαινουν οι αλλαγες.

9/23/2006 04:15:00 μ.μ.

 
Anonymous Ανώνυμος said...

Εξαιρετικη προσπαθεια αλλα περα απο τα ευχολογια και τις δραστηριοτητες του ΠΕΖη δεν εχει γινει τιποτα ουσιαστικο απο την πλευρα της πολιτειας για τα θεματα των πεζων ,. Μηπως ειναι καιρος να γινει κατι πιο δραστικο. Αρκει να οργανωθει σωστα για να μην μπορουν να υποκριθουν οτι βελτιωνουν τις συνθηκες.

2/20/2007 11:22:00 π.μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home